Altun: Türk Mutfağı Haftası önemli bir vesiledir
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk Mutfağı Haftası’nın, zenginliği tanımak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir vesile olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk Mutfağı Haftası’nın, zenginliği tanımak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir vesile olduğunu bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk mutfağının, bir tarifler silsilesinden öte; toprağın bereketiyle, emeğin, kültürün ve paylaşmanın asırlık bir öyküsü olduğunu ifade etti.
Ocaklarda pişenin sadece yemek değil; birlik, gelenek, misafirperverlik ve dua olduğunu belirten Altun, şunları kaydetti:
“Bu kadim miras, bugün sadece damaklarda değil, medeniyetimizin hafızasında da yaşamaktadır. Türk Mutfağı Haftası, bu zenginliği tanımak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir vesiledir.”
Altun, Emine Erdoğan’ın himayelerinde, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Türkiye'de ve yurt dışında çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini, değerli kültürel mirasın uluslararası düzeyde tanıtılmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Bu hafta münasebetiyle sofralarımızın daima bereketli ve şen olmasını diliyorum.” dedi.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2025 haftasonueki.com.tr Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.